blog oktober

By on okt 19, 2011 in blog | 0 comments

Tegeltje Sales

“klanten krijgen keuzestress, als ze te veel opties krijgen aangeboden”

 

Tegeltje Levenswijsheid

“Mislukkingen zijn de moeder van succes”

 

artikel  Charisma beïnvloedbaar?  7 belangrijke factoren

Uit allerlei studies komen diverse factoren naar voren die belangrijk zijn voor een charismatische uitstraling. In dit artikel kijken we naar enkele van deze factoren.

1. Zet de omstandigheden naar uw hand
Veelal zijn het de omstandigheden die mede uw uitstraling bepalen. Bijvoorbeeld een politicus in tijden van nood. Een prachtig voorbeeld is het optreden van Winston Churchill in WOII. Wist u dat hij aan een alcoholverslaving leed? Zijn grootste kwaliteit was het houden van briljante speeches. Het viel de meeste mensen niet op dat hij in de normale dagelijkse omgang tamelijk onzeker was en talloze fouten maakte. Hij koos zijn eigen toneel om te schitteren.

Het draait er dus om dat u voor een situatie kiest waarin u zich zeker voelt en daar presenteert, presteert en akteert.

2. Een duidelijke missie doet wonderen
Met een missie vertelt u welke kant het op moet gaan. De visie geeft uw zienswijze aan. Een duidelijke missie en visie zijn een bron van inspiratie. Ze geven richting en verwachting aan. Verpak uw boodschap in positieve termen. Vertel kort en krachtig wat u wilt bereiken. Hanteer hierbij de KISS-formule: “keep it short and simple”.

3. kennis is …
Kennis van de business, van de markt en van algemene zaken dragen positief bij aan u als persoon. Kennis hebben, een autoriteit zijn op uw gebied, heeft een sterke positieve effect  op uw aanzien en uw vermogen tot beïnvloeden. Beide randvoorwaarden  voor uw charisma.

4. Creëer een wij-gevoel
Mensen willen graag bij een groep horen. En ze willen het gevoel hebben bijzonder te zijn. Charismatische mensen maken hiervan handig gebruik. Daarbij zoeken ze veelvuldig oogcontact met hun toehoorders. Kijk dus net iets langer dan normaal in de poppetjes van iemands ogen. Een aardige test voor verkopers: weet u wat de kleur van de ogen van uw klant is? En schud handen. Michael Dell schudde alle medewerkers van het bedrijf de hand. En liet daarmee aan iedereen merken: je bent bijzonder.

5. Communiceer overtuigend
Zorg voor een boeiende en dynamische stijl. Volgens psychologen draait het hierbij om simpel taalgebruik. De zinsconstructies van Balkenende zijn lastig en moeilijk te volgen. Wees ook duidelijk in uw antwoorden. Politici hebben de akelige gewoonte constant om de hete brei heen te draaien.

Actiewoorden kunnen u goede diensten bewijzen. En bepaalde gezegden en anekdotes blijven lang hangen nadat de spreker is vertrokken. Roep in uw communicatie het “wij-gevoel” op en u bent er bijna zeker van dat mensen aan uw lippen hangen.

6. Wees aantrekkelijk
Aantrekkelijkheid is geen garantie voor een goede uitstraling, maar het helpt wel. Zorg er dus voor dat u zich goed kleedt en er verzorgd en gezond uitziet.

7. Wees “echt”
Zorg er voor dat u altijd “uzelf” bent, authentiek. Speel geen rol, tenzij u in aanmerking komt voor een Oscar. Verkoop dus geen dingen waar u niet achter staat. Anderen merken dat meteen. De meeste mensen vallen al snel door de mand als ze een houding aannemen die niet bij ze past.

 

+ boektip    “The Immutable Laws of Branding”    by Al & Laura Ries

Doe minder om uw merk te versterken

Het uitbreiden van het portfolio van een merk, kan korte termijn omzet betekenen, maar tegelijkertijd het merk verzwakken

De meeste mensen associëren 1 product(groep) bij een merk

Het merk wordt sterker bij een gerichte focus. Bij goede prestaties en bekendheid zal het merk groeien en sterker worden.

bron: The StartUp Daily,  klik hier voor meer informatie

 

terug naar overzicht…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *