blog september

By on sep 21, 2011 in blog | 0 comments

Tegeltje Sales

“Je sluit geen verkoop, je begint een relatie”

 

Tegeltje Levenswijsheid

“De wereld is aan de optimisten, pessimisten zijn niet meer dan toeschouwers”

 

artikel    Valkuilen startende ondernemers

Jaarlijks zien tienduizenden nieuwe ondernemingen het licht. Daarvan gaat naar schatting de helft binnen vijf jaar ten onder. Veel van de problemen die de ondernemers tegen het lijf lopen, ontstaan al in het begin .

Veel beginnende ondernemers hebben de neiging in een of meer van de volgende valkuilen te trappen:

Valkuil  “de ondernemer”

De meeste starters opereren (de eerste periode) alleen en moeten dus van alle markten thuis zijn. De oprichter is verkoper, boekhouder,  jurist, marketeer en helpdesk  tegelijk. Dat betekent dat de ondernemer zich  op vele vlakken moet verdiepen en de materie eigen moet maken. Dat kan wel eens teveel worden. Als een discipline/vaardigheid niet aanwezig is bij de ondernemer, is externe ondersteuning een must.

Daarnaast is goede balans tussen werk en privé is cruciaal. De startende ondernemer  gaat vol bezieling en motivatie aan de slag. Hard werken voelt niet als veel werken. En daar loert het gevaar… Een mens heeft met regelmaat rust nodig en heeft naast de onderneming (vaak) ook een privéleven.

Een veelgemaakte fout door de ondernemenr is  een gebrek aan realisme. De kans is klein dat een startende ondernemer op korte termijn (veel) winst maakt en dus een toereikend inkomen heeft.  Geen opdrachten betekent geen inkomen en spaarcenten verdampen dan enorm snel. Dit betekent dat hiermee rekening gehouden moet worden met de financiële planning en budgetten.

Valkuil “ondernemingsplan”

Er zijn veel meningen over het hebben van een ondernemingsplan. Maar het hebben van een plan, geeft de ondernemer richting, houvast, rust en ‘body’. Een plan heeft de ondernemer minimaal gedwongen na te denken over de verschillende aspecten.

         “failing to plan is planning to fail”

Een ondernemingsplan is een levend document, geen eenmalige exercitie. En beter een beknopte versie dan een volledig uitgeschreven boekwerk van 100 pagina’s.

 

Valkuil  “Sales & Marketing”

Een onderdeel van een ondernemingsplan is Sales & Marketing. Vele startende ondernemers kennen deze valkuil. Het product of de dienst is daar en dan? Het product of de dienst moet verkocht worden.

Veel startende ondernemers hebben geen sales & marketing plan. Ze hebben dus vaak niet goed nagedacht over bijvoorbeeld de doelgroep, de concurrentie, sales plan, prijsstrategie, de USP’s, elevator pitch en de waarde.

Verkopen is een vak en als ondernemer ‘verkoop’ je de hele dag, 7 dagen per week. Aan potentiele klanten, mogelijke investeerders, eventuele partners en vrienden en familie.

Verkopen moet je dus liggen en/of capabel voor zijn, anders direct verkopers inhuren. Training & coaching op gebied van sales is niet onverstandig. Zonder verkopen, geen opdrachten, geen inkomen. De levensaders van je onderneming dus.

 

Valkuil  “geld”

In de startfase zijn twee zaken van enorm belang: financiering en cashflow.

Financiering is niet overal verkrijgbaar en in deze huidige tijden zelfs schaars. Als een ondernemer dus geld nodig heeft, dan zijn er verschillende mogelijkheden, zoals banklening, investeerders, subsidies, microkrediet, crowd funding en lenen van familie/vrienden. Elke funding heeft voor- en nadelen.

Als een ondernemer eenmaal gestart is, is cashflow je levensader van je onderneming.

 

Valkuil “personeel”

Als de onderneming gaat groeien is personeel gewenst. De volgende stap in ondernemen. Het vinden en aantrekken van personeel is niet geheel zonder risico.

Er bestaat niet voor niets de uitspraak: “ik wens mijn concurrent veel personeel toe”.  Het ontslaan van personeel kan de ondernemer veel geld en tijd  gaan kosten vanwege de bescherming door de Nederlands wetgeving. Het inhuren van personeel betekent dat de ondernemer ook manager wordt. En managen is echt anders dan ondernemen.

Handiger is het om in de opstartfase gebruik te maken van freelancers of uitzendkrachten. Hier gelden  geen dure ontslagprocedures wanneer het niet goed gaat, maar zijn de tarieven wel hoger.

 

+  boektip  Flash Foresight: How to SEE the Invisible and DO the Impossible?  by Daniel Burrus

 

Neem uw grootste probleem en ga er voor zitten.

Niet direct proberen op te lossen, maar de kern van de zaak achterhalen. De kern is namelijk het echte probleem en vaak significant anders dan het oorspronkelijke probleem.

“The obstacle that you perceive as being your biggest problem, may actually be blinding you to the real problem”

Net zoals de lagen bij een ui, dient het probleem ‘afgepeld’ worden, om de volgende laag te openbaren.

Stel de vraag bij uw grootste probleem: “Waarom is dit een probleem?”. Als het antwoord gevonden is, stel je wederom de vraag:  “Waarom is dit een probleem?”. Herhaal dit ongeveer 5 maal en de kern van het probleem zal duidelijk worden.

bron: The Startup Daily ,   klik hier voor meer informatie

 

terug naar overzicht…

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *